luni, 2 decembrie 2019

Android salveaza MacBook Pro / Apple / MacOS

Sa va povestesc despre cum mi-am "salvat" MBP-ul cu ajutorul Androidului. De fapt, a telefonului. De fapt, cu ajutorul lanternei de la telefon.

Ha, v-am starnit interesul, nu?

Se facea ca, intr-o seara (dupa ce in timpul zilei MacOS ma anunta ca are un nou update/upgrade de facut si nu-mi permiteam downtime la statia de lucru in timpul programului), am dat drumul procedurii de upgrade la ultima si cea mai faina/noua/buna versiune a sistemul de operare de pe MBP-ul de la munca.

Toate bune si frumoase, pana la reboot. Ce se intampla?

  • laptopul pornea (ca-i auzeam ventilatoarele functionand)
  • functiona (ca-i puteam apasa CapsLock ca sa se aprinda singurul LED disponibil ca semn "de viata" de pe noul MBP - vezi nota de la final)
  • pe ecran nu aparea nimic; am "reusit" sa-l "prind" afisand logo-ul Apple pentru mai putin de o secunda, de cateva ori... dar, atat


Bun.

Caut pe google/youtube chestii legate de simptomele afisate de pacientul suferind. Primul link e al unui tip care spune ceva de telefon si lanterna lui... Il inchid, e idiot, n-are cum.

Fast forward cateva ore frustrante. Nu pornea statia de lucru si $maine trebuie sa merg la birou, si mai am si o tona de treaba... Not good.

Din experienta, pun un buffer de timp intre mine si problema frustranta. Decid sa il las asa, "mai vad eu maine dimineata", poate-mi vin niste idei (noi).

Se face dimineata. Nici o idee noua. Acelasi comportament.
Si-mi amintesc, in disperare de cauza, de primul video YouTube vizualizat cu ocazia inceperii aventurii.
Care este asta:
https://www.youtube.com/watch?v=qdLvzOqFiGw

Pe scurt (si rezolvarea): iei telefonul + pornesti lanterna + o indrepti spre ecran si "vezi" ca ai, de fapt, prompt de login (extrem de greu de vazut, doar daca tii lumina puternica intr-un anumit unghi devenea putin vizibil). Dupa incercari (cateva) de click pe login item-ul corect si introducerea parolei in campul respectiv, am reusit: a bootat.
L-am si restartat, ca sa ma asigur ca e "one time issue". A mers. Si (inca) merge si azi.

Qapla'




Nota:
Cine de la Apple a decis ca singurul element prin care poti detecta ca laptopul e powered-on/functional e LED-ul de la CapsLock sigur n-a luat premiul 1 in "scoala generala"... niciodata.

Inca o Nota:
Seara, toate incercarile au fost facute intr-o camera intunecata (chiar intuneric) - daca exista o vaga urma de semnal video pe ecran, o vedeam cu siguranta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu