miercuri, 28 ianuarie 2015

Google Nexus 6 - dupa o luna

Am un Nexus6 (cu Lollipop la pachet) in folosinta de o luna. Mai jos o sa detaliez chestiile pe care le-am retinut ca si plusuri/minusuri in "colaborarea" cu acest device.



Plusuri :
- Lollipop
- OS fara bloatware ("curat" , de la Google) - pe viitor, updates "as quick as possible"
- interfata mult mai eficienta (mi-a luat 5 min. sa ma obisnuiesc cu noua interfata si inca 5 sa fiu maxim de eficient folosind-o)
- ecran (mai) mare
- rezolutie (mai) mare
- sunet (2 difuzoare - stereo - amplasate pe partea frontala a telefonului)
- metal - carcasa, capac imovibil, sturdy feel
- nu lucreaza cu Gear2 (adica, trebuie sa renunt la ceasul smart -> nu mai am _inca_ ceva de incarcat)
- nu mai folosesc tableta
- batery life (insa dupa schimbarile descrise mai jos)

Minusuri :
- cpu power - poate fi o impresie, dar cred ca se misca mai prost la cpu_intensive stuff
- a trebuit sa schimb cartela (este una si mai mica decat cea mica pe care o foloseam deja la Note3)
- "alunecos" - este facut din metal (in afara de sticla din fata si cea de la camera, totul e metal) si aluneca usor (din mana, de pe suprafete inclinate, etc) ; "ajutat" si de forma rotunjita a spatelui
- buton (hardware) pentru $home/answer_phone/etc
- nu lucreaza cu Gear2 (a fost "interesant" in primele zile, cand la fiecare notificare a telefonului eu ma uitam la ceas - un ceas standard/normal)
- nu mai folosesc tableta (s-a si descarcat intre timp ; nota bene - s-ar putea sa fie si din cauza ca telefonul e "inca nou" - as in "new toy")
- batery life (initial, telefonul "tinea" mai putin de 1 zi; am aplicat 2 chestii de bun simt - control manual al luminozitatii ecranului + disable "location" (care la lollipop inseamna serviciu de localizare, dar si GPS - nu le poti controla separat)
- unele buguri (cand disablez serviciul "location", cateodata nu mai pot porni wifi)

Google nu "a demonstrat" niciodata pe partea hardware, nu isi propune (cel putin pana in acest moment) sa se pozitioneze strategic pe aceasta piata. Dar a cumparat Motorola (producatorul acestei versiuni Nexus) si alte entitati focusate pe zona hardware - acizitii notate de media ca si "de portofoliu" si "pentru patente". Dar nu i-as crede 100% ...

Concluzie : sunt multumit de alegerea facuta.

Note :
- "mai" <ceva> - e intotdeauna in comparatie cu device-ul anterior (Samsung Galaxy Note3), dar si cu restul deviceurilor din aceeasi categorie pe care le-am detinut (am o istorie destul de lunga in zona "phablets")
- nu credeti benchmarks (deja unii stiu asta) : majoritatea sunt "sponsorizate", astfel incat (de exemplu) note3/note4 au performanta mult prea mare pentru restul telefoanelor (si fata de realitate)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu