miercuri, 4 februarie 2015

ceata, becuri si pietoni

Weekendul trecut m-am intors in Bucuresti din provincie. Provincia in cauza e mai ... speciala (hint : e tara rosie a lu' Dragnea). Dar nu asta e singurul lucru special de acolo - altele :



1. Ceata
- totul se intampla dimineata (in jurul orei 9)
- ceata era omniprezenta, dar in unele zone era periculos de densa



2. Becuri
- sunt unii care circula cu becurile de ceata tot timpul pe "on"
- sunt altii ( #darwinawards ) care merg cu acele lumini pe "off", in timp ce se afla in ceata (si la propriu si la figurat)
- m-a mirat ca proportia dintre cei care foloseau aceste semnalizari versus cei care nu o faceau era drastic in favoarea celor mai prosti dintre cei prosti (adica, cei care nu aveau becurile aprinse) - undeva pe la 80%+




3. Pietoni
- daca esti pieton e sarcina ta principala sa supravietuiesti (nu a altora - soferi, de exemplu)
- pieton fiind, e de preferat sa circuli prin locuri special amenajate (trotuare) si sa traversezi prin alte locuri amenajate pentru siguranta ta (treceri de pietoni, aka "zebre")
- daca insa esti nevoit sa mergi pe carosabil, logica, bunul simt si invatatorul/invatatoarea din generala ne invata sa mergem cu fata spre sensul traficului (adica, pe partea stanga a carosabilului)
- nici un singur pieton care mergea pe suprafata carosabila (pentru ca in majoritatea locurilor nu intretineau conditiile descrise mai sus) nu circula pe partea corecta (stanga/cu fata spre masinile ce vin spre el/"nu muri ba prostule")




E un risc sa circuli pe drumuri. E un "joc" simplu : tu incerci sa eviti puscaria in timp ce ceilalti incearca sa populeze #darwinawards . Unii castiga, pierzand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu