luni, 19 iulie 2021

despre masini si soferi

Nu detin o masina. Adica, nu a mea, cu acte. Leasingul e o formula mai buna pentru mine.

Un drum lung (care poate dura toata viata, de exemplu) devine plictisitor, desuet, rutina - daca masina si soferul sunt aceeasi pe intreaga durata. Chiar daca are curbe interesante, urcusuri/coborasuri, zone de viteza (unde mai iei si amenda) - plictisul este garantat de dimensiunea temporala.

O masina in leasing are optiuni mai multe: poti sa alegi un set de dotari care sunt relevante pentru tine atunci, dar care pot fi alterate la urmatoarea. Poti merge sportiv cu o masina puternica sau in maxim de confort/lux intr-o limuzina classy.

Important e sa ai grija de masina, constant. Sa mergi la cel mai bun (de cele mai multe ori si cel mai scump) service. Sa ai grija ca piesele sunt originale. Sa ai te asiguri, constant, ca masina e intretinuta si fericita.

Detii o masina, oricat de buna/faina/sexy ar fi, tot te plictisesti s-o conduci. Si poate si ea lasa la volan, cand nu esti acolo, pe cate unul. Na, a intervenit o urgenta, ajuta un prieten, parea ca stie sa conduca mai bine... Motive sunt.

E plin targul auto de masini de tot felul. Noi, mai putin noi. Suple, mai sportive, elegante, cu numar mic de kilometri la bord, cu probleme documentate sau ascunse. Toate asteapta un sofer, cu disperare.

Toti suntem soferi. Toti soferii care cauta o masina. Unii nu au, dar isi doresc. Si se considera piloti exceptionali, in sinea lor. Sau chiar sunt, in acceptiunea generala. Oricum toti sunt piloti de Formula 1, daca-i intrebi... si cei cu masina, si cei care inca n-au una.

Posibilitatea inchirierii exista, insa nu e pentru mine. De obicei masinile sunt pline de probleme, extra-rulate si te pot lasa in drum, la pachet cu o serie noua de probleme pe care nu le aveai inainte de inchiriere.

Deci da. Voi folosi leasing si-mi voi ajusta configuratia masinii in functie de ceea ce e important pentru mine in acea perioada. Si masina la care renunt va ramane cu amprenta mea, despartirea va fi grea - dar sper sa gaseasca un sofer care s-o merite.


Asa si cu casatoria.


(Aceasta este un pamflet. Razi.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu